BİNGÖL / MERKEZ - Bingöl Merkez İmam Hatip Ortaokulu

Nis

Artvin,Iğdır ve Erzurum illerinde gerçekleştirilecek Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma ve minikler futbol bölge finallerinde  ilimizi temsil edecek öğrencilerimiz,öğretmenleri eşliğinde İl Milli Eğitim Müdürümüzü makamında ziyeret ettiler.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında "Mesneviden Hikayeler" faliyetinde Anlamını Bul etkiğinliği düzenlendi. Bu etkinlikte Oyun için hazırlanmış kelimeler içi görünmeyen bir torba içine alındı. Her takımdaki birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü̈ oyuncular birbirlerine karşı yarıştılar. İlk takımın ilk oyuncusu torbadan bir kelime seçip, seçtiği kelimeyi diğer oyunculara göstermeden kelimeyi, eğer varsa altında küçük puntolarla parantez içinde yazılı kelimeleri kullanmadan, imalar ile dolaylı yoldan anlatarak kendisinden sonra gelen takım arkadaşının bulmasını sağlamaya çalıştı. Sırasıyla diğer takımların birinci ve ikinci oyuncuları da yarıştı. Tüm takımların ilk turu tamamlanınca, bu kez ikinci oyuncular torbadan birer kelime çekerek üçüncü sıradaki takım arkadaşlarına anlatmaya çalıştılar ve oyun bu şekilde sürdü. Oyunda kullanılacak kelimelerin proje kapsamında öğrenilenler arasından okulda öğretmen veya öğrencilerin, evde de ebeveyn ya da çocukların hazırlaması birçok kazanımla oynanmasını tavsiye edilip oyun sonlandırıldı.

Mrt

İlimizde gerçekleşen ortaokullar arası "Çanakkale 18 Mart" konulu resim yarışmasında 7/A sınıf öğrencimiz Reyyan TAYSI, İl birincisi olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Yeni logomuz hayırlı olsun

Mrt

AFAD ekiplerince okulumuzda bilgilendirme ve sonrasında tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikat sonrasında toplanma yerlerinde bir araya gelinerek tatbikat sorunsuz tamamlandı.

Şbt

Okulumuz Rehber öğretmeni Çetin ÇAYTAŞ tarafından öğrencilerimize etkili ders çalışma yöntemleri ile ilgi bilgi verdi.

Şbt

Okulumuzda devam eden veli toplantılarında sınıf ve Rehber Öğretmenlerimiz tarafından yapılan sınavların analizi yapıldı. Değerlendirme sonrasında düşünceler velilerle paylaşılıyor.

Şbt

Din Eğitimi Sorumlu Şube Müdürümüz Sayın Remzi DİNLER başkanlığında İmam Hatip Okullarının hedef LGS Koordinatörler toplantısı gerçekleştirildi.Toplantıda hazırlık çalışmaları ve tecrübeler paylaşıldı.

Şbt

Dilimizin zenginlikleri etkinliklerimiz devam ediyor. Bu etkinliğimizde drama yoluyla atasözü ve deyimlerimiz anlatıldı. Öğrencilerimizin hazırlanarak yaptığı gösteri izleyenlerin yüzünü güldürdü. Etkinlikte emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor. bu tür eklinlikleri yeniden görmeyi temenni ediyoruz.

Şbt

Dilimizin zenginlikleri etkinlikleri devam ediyor. bu etkinliğimizde Öğretmen, sınıfı A ve B olmak üzere iki gruba bölüp gruptan bazı öğrenciler sözcü olarak belirledi. Öğretmen, anlatılacak kelimeyi sessizce sözcünün kulağına söylemiş ve sözcüğü anlatması için bir dakika süre vermiştir. Verilen sürede sözcü mimikleriyle ve beden dili yardımıyla kelimeyi anlatmaya çalıştılar. Verilen sürede ilk grup kelimeyi bilemezse ikinci gruba söz hakkı verildiği yarışmada en çok puanı alan grup öğretmenlerimiz tarafından takdir edilmiştir.

Şbt

Dilimizin zenginliklerinde bu hafta okulumuzda resim sergisi düzenlendi. öğrencilerimiz yaptığı çizimler, atasözü ve deyimlerimizi resmediyor. okulumuz Öğrencileri tarafından da ilgi ile karşılanan resim sergisi hafta boyu gösterimde kalacak.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığınca 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı.  Bu yıl 21 Nisan tarihinde gerçekleşecek olan sınava başvurular, 13 Şubat 2024 ile 1 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak.

5, 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrenciler ile hazırlık sınıfı öğrencilerine 80 soru sorulacak Sınav, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının belirlediği kazanımlar kapsamında uygulanacak. Sınavda 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ile hazırlık sınıfı öğrencilerine dörder seçenekli 80 soru sorulacak ve 100 dakika süre verilecek. 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine ise dörder seçenekli 100 soru sorulacak ve 120 dakika süre verilecek.   Kılavuza göre fotoğraflı sınav giriş belgesi, sınav tarihinden en az 7 gün önce www.meb.gov.tr internet adresinden alınabilecek. Sınav, 21 Nisan 2024 Pazar günü Türkiye saatiyle 10.00'da başlayacak.   Sınav sonuçları, 17 Mayıs 2024 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.

Ock

Diliizin zenginliklerinde "anlamını bul" diyoruz. ocak ayı etkinlikleri çerçevesinde sınıflarımızda anlamını bul etkinliği düzenlendi. Etkinlikle eğlenceli anlar geçiren öğrencilerimiz aynı zamanda kelimelerin zengin dünyasıyla hayallerinin enginliğini buluşturdular. Sınıflarda uyguladığımız etkinliğin evde ebeveynlerle de oynanabileceğini hatırlatalım.

Ara

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından öğrencilere duyurmak ve onları bilgilendirme amacıyla zaman yönetimi broşürü hazırlandı.

Ara

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında da kitap okuma saatlerimiz devam ediyor. Okulun başladığı ilk haftadan itibaren yıllık olarak hazırlanan plana uygun olarak hergün bir ders saatinde öğrenci, öğretmen, idareci ve personelimizle kitap okuyor, bunun öğrencilerimizde bir kazanım olması için gayret gönderiyoruz.